zondag 28 maart 2010

Wokken uit het hoofd.

Vandaag een variatie op het thema Wokken gemaakt. Om een uur of 5 de koelkast open getrokken: ... die was aardig leeg. Maar niet getreurd. In diverse hoekjes waren gelukkig al snel een aantal verse, goede ingrediënten gespot. Nog een paar ons vlees uit de vriezer gehaald en een flesje rosé open getrokken voor de marinade. En starten maar. De volgende ingrediënten heb ik bij elkaar gehaald om een makkelijke, lichte en smakelijke maaltijd, met Aziatische tint, te maken. En het resultaat was lekker, aldus Jans.



Hier komt de inhoud:

200gram biefstuk


100 gram noodles





1 stronk paksoi

1 groene paprika

1 Thaise rode peper

stukje gember

3 teentjes knoflook

1 ui

0,2 liter rosé

o,1 liter water

oestersaus, 4 eetlepels

peper & zout

Snij de biefstuk in kleine blokjes en doe ze in een kom. Giet de rosé erbij. Peper erbij, en 1 teentje knoflook (klein gesneden) en een aantal snippers uit. Dit 20 minuten laten staan. Zet water op om de noodles te koken.

Paprika schoonmaken, en in stukjes snijden. Gember schillen en in kleine stukjes snijden. De overgebleven teentjes knoflook en de ui, schoonmaken en snipperen. De Thaise peper over de lengte opensnijden, zaadjes eruit halen en dan snipperen.Snij de paksoi in stukjes, was het, en laat uitlekken in een vergiet. Noodles koken volgens aanwijzingen en uit laten lekken in een vergiet.

Doe olie in de wokpan op hoog vuur en verhit de olie. Fruit de uit, knoflook en de Thaise peper. Giet het vlees af, en voeg toe in de wokpan. Dit 5 minuten bakken. Dan paprika en kort erna de paksoi toevoegen. Af en toe omscheppen en na 3 minuten de noodles toevoegen. Hierna de oestersaus en het water toevoegen. Wederom een paar keer omscheppen. Daarna van het vuur af halen en opdienen. Smaakt lekker met kroepoek erbij, en de rosé die nog in de fles zit.



Eet ze!.