woensdag 12 september 2012

Stevige biersoep





Beste kookgelovigen,

Zomaar op de woensdag, na een lange tijd, weer een receptje. Het is nu nog redelijk weer, maar met de herfst in de aantocht is deze soep een stevige tussendoor of een forse appetizer de komende maanden. Wat heb je allemaal nodig:

1,5 liter kippenbouiilon
1 flesje bruin bier
2 uien, geschild en gesnipperd
1 stengel bleekselderij, gewassen en in kleine stukjes gesneden
3 grote aardappelen (kruimig), geschild en in blokjes gesneden
2 ons cheddar kaas, geraspt
3 eetlepels bloem
1 granny smith appel, geschil en in stukjes gesneden
peper en zout.
boter


Doe in een grote soeppan een grote klont boter. Fruit de ui hierin. Voeg daarna de bleekselderij toe, met kort daarop volgend de aardappelen. Na een paarminuten de bloem erdoor roeren. Zet het vuur middelhoog. Daarna scheut voor scheut de bouillon erdoor roeren, todat er een soep ontstaat (niet te dun). Laat de soep even pruttelen. Doe dan het bruine bioer al roerend er doorheen. Vervolgens de cheddar kaas erdoor roeren. Met peper en zout op smaak brengen. Wachten todat de kaas gesmolten is. Soep serveren in bord/kom, en daneen paar stukjes appel in het middel leggen.

Serveren met een goed glas (bruin) bier natuurlijk!