vrijdag 25 februari 2011

Fruitige eendenborst






Beste Kookvrienden,
Wederom een gerecht met eendenborst. Waarom? Omdat het smakelijk vlees is, makkelijk te combineren met groente en aardappelen, en een fijne rose of rode wijn er goed bij smaakt. Deze keer heb ik eendenborst met sinaasappel/gembermarmelade saus gemaakt.
Wat heb je nodig? (4 pers)
4 eendenborstfilets
olijfolie
peper en zout
0,4 ltr kippenbouillon
150 gr sinaasappel/gember marmelade (te koop bij de Dirk)
0,1 ltr droge witte wijn
Snij de filets in de lengte doormidden. Kerf diagonaal de vette filethuid in. Wrijf de filets in met zout en peper. Doe een eetlepel olijfolie in een braadpan, op middelhoog vuur. Doe de filets in de pan, en bak beide kanten in 4-5 minuten aan (begin met de "vette" kant). Haal de filets uit de pan, doe ze in aluminiumfolie en laat ze even rusten.
Doe de kippenbouillon in de pan en roer het door het bakvet van de filets heen. Breng het aan de kook (1 minuut). Doe dan het vuur op de laagste stand en voeg de marmelade en witte wijn toe. Vervolgens weer het vuur op de hoge stand zetten, doorroeren en even laten koken. Vervolgens op de lage stand weer door laten pruttelen en dit ongeveer 5 tot 6 minuten volhouden. Leg de eendenborstfilets op voorverwamrde borden, en doe een lepel marmelade saus over elke filet.
Gewoon lekker, met gebakken aardappelen en een aangemaakte salade.