zondag 16 mei 2010

Amuse

Goedemiddag Kookgelovigen,

Na een midweek vakantie (erg leuk) is het tijd om mijn kookblog aan te vullen. Deze keer met een amuse, waarvan je jouw eigen gasten zult imponeren. Het is niet moeilijk, maar smaakt o zo lekker, en de culinaire toon aan het begin van een etentje is gelijk goed gezet. Dit recept heb ik gelkregen van mijn buurman Arthur, zelf een kookvirtuoos.

Witlofbootjes met Gomas saus en walnoten. Voila.
Wat heb je nodig (4-6 personen):
2 stronken witlof
1 stuk gorgonzola (2/3 ons)
1 bakje mascarpone
zout en peper
1 zakje gepelde walnoten (2 ons)
koksroom (200 ml)
zout en peper
opdienschaaltjes

Doe in een pannetje de koksroom met de helft van de gorgonzola en mascarpone. Laat dit op een zacht vuurtje langzaam smelten. Roer het door elkaar en voeg een beetje zout en peper naar smaak toe.
Ondertussen de witlof wassen, en de " bootjes" van de stam afhalen. Leg op elk opdienschaaltje een witlofbootje neer en doe er 2/3 walnoten erin. Doe GoMas sausje erover en opdienen maar. De rest van de saus en witlofbootjes in schaaltjes op de borrel tafel zetten zodat ieder een aantal amuse kan gebruiken.
Lekker met champagne erbij (een vettige, ietwat droge, naar noten smakende champagne, zoals van Pascal Devilliers). Heerlijk!!