vrijdag 2 september 2011

Schaaldier/groenten risotto






Beste Kookgelovigen




Zo, net terug van vakantie. Geprobeerd om in Zwitserland mooie zwitserse gerechten op te sporen, maar daar kom je niet veel van tegen. (Kaas in overvloed, dat wel). Wel erg mooie bergpartijen in Zermatt gezien.In Frankrijk de Brasserie en Bistrot uitgeprobeerd. Helemaaaal niet vervelend hoor ;-)!! Maar eenmaal thuis toch weer richting de Italiaanse keuken gekropen. Hier vind je het gerecht voor een makkelijke, snelle, maar overheerlijke risotto.



Wat heb je allemaal nodig:




  • 1 prei, gewassen en in ringetjes gesneden



  • 300gr risotto rijst



  • 2/3 wortels, schoongemaakt en heel fijn gesneden



  • 3/4 ltr visbouillon



  • 2 sjalotjes, gepeld en gesnipperd



  • 400 gr diepvries tuinerwten



  • 250gr rivierkreeftjes



  • 100 ml koksroom



  • olijfolie



Doe 1/2 eetlepels olie in een wok of hapjespan. Voeg de wortel, sjalotjes en prei toe en laat 1/2 minuten bakken. Voeg dan de risotto toe en bak een 3-tal minuten mee totdat het begint glazig te worden.Voeg dan de helft van de bouillon toe en roer goed in de pan. Even wachten tot het opgenomen is door de risotto. Voeg de volgende hoeveelheid beetje -bij-beejte toe, elke keer als de bouillon door de risotto opgenomen is. Als de bouillon is opgenomen dan kunnen de doperwten toegevoegd worden. Kook ze op een matig vuur max. 5 minuten mee. Gelijk erna ook de rivierkreeftjes toevoegen. Vergeet niet te roeren!




Doe na die 5 minuten het vuur uit, doe de kosroom erdoor, goed roeren en op smaak brengen met peper en zout. Lekker om bij het eten een beetje Tabasco er over heen te doen.



Bier of witte wijn smaakt er goed bij.