zondag 1 april 2012

Stevige lunch








Beste kookgelovigen,

Gisteren een leuke dag gehad als figurant voor de tv-serie Penoza. Leuk om de opnames eens van dichtbij mee te maken.

Vandaag heb ik een lekker lunchgerecht gemaakt. Niet moeilijk, maar genoeg om een middag door te komen. Het is een gevulde omelet. De volgende ingredienten zijn nodig:

4 eieren
0,1 ltr melk
1/2 ui, gesnipperd
klein blikje met mexicaanse groeten, uitgelekt
4 knakworsten
blikje met tonijn, uitgelekt
4 cherry tomaatjes, elk in 4 partjes gesneden
50 gr kaas, geraspt
dille topjes (kan ook gedroogd)
salie (kan ook gedroogd)
boter
peper
zout
HP sauce
ketchup
mierikswortelrasp

Breek de eieren en doe de inhoud in een kom. Doe de melk erbij (nu even stevig roeren), gevolgd door de gesnipperde ui. Voeg de Mexicaanse groeten en een klein beetje salie toe. Doe een klont boter in een koekenpan (middelhoog vuur). Doe dan de mix uit de kom in de pan en laat zachtjes stollen. Ondertussen 1 helft van de omelet bedekken met plakjes knakworst. De andere bedekken met stukjes tonijn. Dilletopjes over het tonijn gedeelte uitstrooien. De geraspte kaar over het knakwordt gedeelte. Dan deksel op de pan totdat de omelet niet mee 'snotterig'is. Omelet uit de pan halen, verdelen en op lekker vers dik brood leggen. HP sauce/ketchup over het knakworst deel druppelen. De mierikswortelrasp over het tonijngedeelte uitsmeren. Lekker glas vruchtensap erbij en smullen maar.