zondag 28 november 2010

Als ze me missen dan ben ik vissen......


Waarde kookgelovigen,
Pangasius ligt al jaren in de supermarkt, vaak als filet in doorzichtig plastic bakjes. Maar hoe de vis er in het echt uitziet bleef mij niet bij. Dus bij deze een afbeelding van de Pangasius.
Het komende gerecht zal ook met deze vissoort bereid worden: Pittige Pangasiusfilet met sperziebonen en ciabattabrood.
Wat heb je nodig (4 pers.):
4 pangasiusfilets
1 ui, geschild en gesnipperd
1 paprika (rood/geel), in dunne reepjes gesneden
dille (vers of gedroogd) 1 eetlepel vol
6 rijpe roma tomaten, in blokjes gesneden
olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 thaise peper - klein gesneden (zaadjes en strengen eruit halen!)
1 ons geitenkaas in plakjes (bij appie te koop)
5 ons sperziebonen
1 sjalot
1 ciabatta brood
boter
peper en zout
OK. Haal de bakplaat uit de oven en leg daarop een dubbele laag aluminium folie. Vouw de randjes van de folie iets omhoog. Doe een eetlepel olijfolie op de folie en smeer uit. Leg hierop de gezoute/ en gepeperde pangasius filets. Doe de gesnipperde ui over en naast de filets, gevolgd door de eetlepels citroensap en 1 extra eetlepel olijfolie. Voeg de dille toe , en kruimel dit over de filets heen. Strooi dan de gesnipperde peper over de filets heen, gevolgd door de paprika reepjes. Leg hierbovenop de plakjes geitenkaas. Doe dit in een voorverwarmde oven (180 graden) en laat het in 25 minuten lekker garen. Kijk af en toe hoe het erbij ligt.
De sperziebonen schoonmaken en halveren. In een pan met gezouten water beetgaar koken. Dan afgieten. Klont boter erbij (op middelhoog vuur) en gesnipperde sjalot toevoegen. Paarminuten bakken. Dan gas uit en nootmuskaat erover.
Het ciabattabrood opwarmen, in plakken snijden en op aparte bordjes leggen. Stukjes (rijpe!) roma tomaat erbij leggen, olijfolie erbij en zout en peper.
Als de vis gaar is opdienen in een schaal, met de boontjes in een schotel ernaast. De gasten kunnen dan het brood erbij nemen, olie erover, stukje tomaat erover uitwrijven zout en peper erbij en smikkelen maar. Is weer eens wat anders dan een pieper!
Witte wijn of blond bier smaken er goed bij!