zondag 17 april 2011

Fettuccine all' arancia

























Beste Kookgelovigen,




Het heeft even geduurd, maar nu dan eindelijk weer een receptje van mijn hand. Vandaag scheen de zon, konden Janny en ik lekker onder onze nieuwe pergola een Jacob's Creek Cuvee drinken en was het tijd voor een zomers gerecht. Dit recept, met Italiaanse connecties, is makkelijk te maken en smaakt lekker fris .




Benodigdheden;


4 varkensworsten


2 tenen knoflook


2 eetlepels olijfolie


30 gr boter


3 sinaasappels


klein blikje tomatenpuree


125 ml creme fraiche


zout en peper


5/6 blaadjes verse basilicum


fettucini voor 4 personen




Doe 1 eetlepel olie en de boter in een braadpan, op middelhoog vuur. Pers de geschilde knoflooktenen, en voeg dit toe. Laat een paar minuten bakken. Voeg dan de worsten toe en bak die bruin. Rasp de schil van 1 sinaasappel fijn en voeg dit toe aan de worsten in de braadpan. Pers de sinaasappels uit en voeg het sap ook toe in de braadpan. Laat dit een minuut of 7/8 sudderen, op laag vuur.


Onderstussen in een kookpan water gieten, zout en 1 eetlepel olijfolie toevoegen. Dit aan de kook brengen. Dan fettucini toevoegen en al dente koken.


Zodra de fettuccini klaar is deze afgieten, en terugdoen in de kookpan. Worsten uit de braadpan halen en in 4 stukken snijden. De saus in de braadpan mengen met de tomatenpuree en goed doorroeren. Dan de worst en de saus toevoegen aan de fettuccini in de kookpan. Deze vervolgens op laag vuur op het fornuis zetten. Creme fraiche toevoegen en doorroeren. Na een paar minuten ben je klaar. Rucola salade met schapenkaas, beetje olijfolie, pijnboompitten en honing smaakt er lekker bij. Net als een frisse rose, een licht biertje of gewoon een lekker glas water!