zondag 13 juni 2010

Via Palude Culinaria
















Beste Kookgelovigen,


Het was gisteren de dag/avond/nacht van de Via Palude Culinaria te Kudelstaart; Het culinaire event door bewoners van de Dotterbloemweg georganiseerd. Binnen een week of 10 heeft de organisatie (bestaande o.a. uit yours truly) een culinair event op poten gezet, in onze straat in de nieuwe wijk Rietlanden. De middag/avond had een Italiaans karakter qua menu. Een van de gerechten wilde ik jullie niet onthouden. Deze is afkomstig van buurman Arthur, die de receptuur voor het event heeft samengesteld.


" Pasta met kip, citroen, knoflook en room"


Benodigdheden (4 pers.):


- 4 ons spaghetti


- 4 ons kipfilet


- 1 citroen


- 2 teentjes knoflook, gehakt


- 250ml koksroom


- paar blaadjes verse basilicum


- 2 ons geraspte parmezaanse kaas


- 25 gram boter


- 2 eetlepels olijfolie


- 1 blokje kippenbouillon


- zout en peper


Bereiding:


Snij de kipfilet in kleine stukjes (vet en zenen verwijderen). Bestrooi het vlees met zout en peper. Rasp de citroenschil fijn. Druppel wat olijfolie in een schaal/kom. Doe de gesneden kipfilet in de schaal en voeg de citroenschil, de knoflook en het uitgeperste citroensap toe. Druppel wat olijfolie erover en laat het gemarineerde vlees afgedekt een uurtje staan.


Doe de boter , met een eetlepel olie, in een diepe pan en laat het heet worden. Voeg de kip en marinade toe en bak om scheppend bijna gaar. Haal het vlees vervolgens met de schuimspaan uit de pan en zet weg.


Voeg de room en de verkruimelde kippenbouillon naar smaak toe. Vermeng het en laat de saus langzaam wamren totdat de saus net kookt. Zet het vuur laag en voeg nog wat citroensap en peper naar smaak toe. Voeg de kip weer toe.. Laat de kip op een laag vuur verder in de saus garen, en voeg nog een klontje roomboter toe..


Kook de spaghetti in water beetgaar. Doe het dan in een vergiet en schud het goed door. Doe de pasta dan bij de saus en meng het goed door elkaar. En serveren maar!


Eet smakelijk!!