zondag 14 november 2010

Kalfslende










Beste Kookgelovigen,


Gisteren heb ik een variatie op een eerder beproefd recept gemaakt. Kalflenderolletjes, gevuld met wilde spinazie, citroenschil rasp en feta. Dit heb ik geserveerd met Hasselback aardappelen (de aardappel waaier) die bij mij favoriet is.


Wat heb je nodig (4 pers):
6 ons kalflende
3 ons wilde spinazie
1 citroenschil - geraspt
1 blokje feta - in reepjes gesneden
boter
olijfolie
(rook-)spek - 1 ons
6 middelgrote aardappelen - goede, geen kiloknaller piepers
peper en zout
bloem
cocktailprikkertjes in water gelegd


Doe de oven aan en laat 'm voorverwarmen op 180 graden Celcius. Was de aardappelen en boen al het zand er af. Snijd deze doormidden en kerf ze veelvuldig in aan de ronde kant. Strooi zout en peper er over. Doe ze in een bakblik met een laagje olie, met de ronde ingekerfde kant naarboven. Leg er stukjes rookspek naast, en doe op elk aardappelstuk een klein klontje boter.
Zet 25 minuten in de oven (controleer af en toe). Was de wilde spinazie en ontdoe het van de dikke stronkjes. Doe de wilde spinazie in een pan met water en zout. Laat de spinazie 3 minuten koen. Haal de spinazie er uit en laat het water eruit druppelen in een vergiet. Snij de kalflende in dunne plakken en snij deze in tweeën. Doe er een beetje peper en zout aan beide kanten op. Leg een plukje gekookte wilde spinazie, een paar reepjes feta en een klein plukje citroenschilrasp in het midden van lek plak lende. Rol deze op en doe er een prikkertje door. Rol daarna elk rolletje door bloem. Bak de lenderolletjes aan in olie en boter in een braadpan totdat ze gebruind zijn. Haal ze er uit en leg ze in een braadslee met een klein laagje olie. Laat een minuut of 15 in de over verder garen (kijk regelmatig of ze goed zijn).
Serveer de kalflenderolletjes met de Hasselback aardappelen. Een Leffe blond of een Merlot wijnpast erbij.