woensdag 2 november 2011

Caraibische kip












Weledele kookgelovigen,




Afgelopen weekend heb ik een kip gerecht uit de Caraiben gemaakt. Je hebt hiervoor het volgende nodig (4 pers.):




1-1,5 kg kip - goede kwaliteit




parikapoeder, 2 tl




gedroogde tijm, 2 tl




gedroogde dragon, 1tl




2 tenen knoflook, gepeld en geperst




citroensap, 2 el




honing, 4 el




donere rum, 4 el




boter,




peper, zout




1 a 2 sneetjes brood, in stukjes gesneden





Leg de kip in een met boter ingevette ovenschaal. Strooi er peper, zout, paprikapoeder en de andere kruiden er overheen. Doe ook wat kruiden tussen het vel en het vlees. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Maak daarnaast in een kommetje een mix van citroensap, honing en rum (allemaal 2 eetlepels, behalve citroensap >> 1 eetlepel). Bewaar dit even. Maak in een andere kom het zelfde mengsel, maar doe er nu de stukjes brood in en roer goed door elkaar. Stop dit mengels in de holte van de kip. Verdeel nu het 1e mengsel van citroensap, rum en honing over de kip heen.

Plaats de oven schaal met de gekruide kip in het midden van de overn. Doe er een klont boter bij. Laat 20 minuten op 180 graden Celsius braden. Daarna zet je de overnstand op 125 graden Celcius, en dat voor een uur of 1,5. Zorg dat je de kip met het bakvocht minimaal elk half uur bedruipt. Kijk af en toe of het vel van de kip niet te snel aanbrand door met name de honing ie inde mix zit.

Hierbij smaakt eigengemaakt gebakken rijst en een tropische saade van mango, tomaat, komkommer, rode ui en peterselie het beste.

Een lekker licht, fris biertje als Kriek of Gulpener Korenwolf wit bier smaakt er goed bij.

Enjoy!