zondag 13 november 2011

Rosegelei met bramen




















Beste Kookgelovigen




Deze zondag laat ik jullie genieten van een mooi dessert. Dit dessert past prima in een feestelijk diner. Dit is voor 6 personen.



Wat hebben jullie nodig:


1 fles rose (een goede fruitige s.v.p.)
600 gr rietsuiker
8 gelatine velletjes
stuk of 40 bramen

6 schaaltjes van glas of wijnglazen




Doe de wijn en suiker in een pan en breng dit tegen de kook aan. Ondertussen de gelatine velletjes 10 min. in water weken. Daarna uitwringen. Haal de pan met vloeistof van het vuur. Doe de gelatinevellen er in en roer de gelatine door de vloeistof heen. Wacht tot de warme vloeistof lauw geworden is. Giet dan een laagje in elk glas en zet dit weg in de koelkast (1-2 uur).



Haal hierna de glazen/bakjes uit de koelkast en doe een stuk of 6 bramen in elk glas. Giet de rest van de koele vloeistof erbij en zet ze terug in de koelkast. Het beste is om ze een nacht in de koelkast te laten staan zodat de gelei goed stijf kan worden.



Slagroom of ijs smaakt er prima bij.

De bramen kan je ook vervangen door gemengde bosvruchten.