maandag 12 juli 2010

Tagliatelle alla carbonara di salame




Beste Kookgelovigen

Op maandagmiddag....na de finale......

Na het WK voetbal gebeuren gaat gelukkig de zomer nog een tijdje door. Om in die sferen te blijven heb ik afgelopen weekend het nu volgende recept gemaakt: Tagliatelle alla carbonara di salame. Lekker, niet teveel ingrediënten en vrij snel klaar.

Wat heb je nodig:

1 Italiaanse salami (2/3 ons, in kleine blokjes gesneden)

10 plakjes Coppa di Parma (in kleine reepjes)

2 ons spekblokjes

350 gr tagliatelle

4 eieren (dooiers worden alleen gebruikt)

0,15 ltr koksroom

2 ons geraspte kaas

2 takjes peterselie

1 citroen (hiervan gebruiken wij zowel het sap als de geraspte schil)

peper, zout en lijfolie

In een koekepan de blokjes salami in olijfolie aanbakken. Na een paarminuten de spekblokjes toevoegen en licht bruin bakken. Dit wordt weer gevolgd door de reepjes Coppa. Dit nog 2 minuten licht aanbakken. Dan vuur uit.

In een andere pan kan je ondertussen de tagliatelle volgens de gebruikaanwijzing koken. Ondertussen doe je de eierdooiers, de citroenschil, koksroom, de peterselie en de helft van de geraspte kaas in een kom en roer het door elkaar. Als de tagliatelle gaar is (al dente) laat jet het uitlekken in een vergiet. Dan weer terug in de pan, en het mengsel er door heen roeren. Daarna doe je het vlees erbij en roer je het geheel nogmaals door elkaar. Op smaak brengen met peper en zout. Het mengsel moet ondertussen een zachte saus vormen. als het te dik is kan je altijd wat verdunnen met kookvocht, water, witte wijn of een beetje citroensap (maakt het allemaal nog wat frisser). Als laatste doe je de rest van de geraspte kaar erover en kan je het gerecht opdienen. Lekker met een aangemaakte rucola salade erbij en een koel glas rosé.