zondag 22 augustus 2010

Gulyas





Beste Kookgelovigen,




Het is een tijdje geleden, maar vandaag ga ik weer verder met mijn receptenblog. De recepten zullen een link met de bezochte vakantielanden hebben.


Allereerst het gerecht waar Hongarije beroemd om is (naast gelukkig vele andere gerechten): Goulash (Gulyas in het Hongaars). In Balatonfured heb ik zelf een heerlijke goulash gegeten. Een Hongaarse Riesling smaakt er prima bij.




Wat heb je nodig:


olijfolie


2 uien, gesnipperd


9oo gr stoofvlees (rund), in blokjes


1 teen knoflook, geperst


2 eetlepels paprikapoeder


1/2 theelepel karwijzaad


1 stevige tomaat (trostomaat smaakt het lekkerst) , in blokjes gesneden


2,4 ltr runderbouillon


2 groene paprika's, schoongemaakt en in stukjes gesneden


450 gr geschilde aardappelen, vastkokend, in blokjes gesneden




Als je wilt kan je meelballetjes toevoegen:


2 eieren, losgeklopt


6 eetlepels gezeefde, patentbloem




Verhit een paar lepels olie in een grote pan. Fruit de ui erin tot ze glazig zijn. Voed het rundvlees toe en schep het regelmatig om (zo'n 10 min.). Vervolgens de knoflook, het karwijzaad en een beetje zout erbij. Zet nu het vuur laag en voeg het paprikapoeder en de tomaat erbij. Vervolgens de runderbouillon toevoegen en dan 1uur/15min. afgedekt laten sudderen.. Hierna de paprika en aardappelen toevoegen en nog eens een 20-25 minuten zachtjes doorkoken. Af en toe roeren.


De eieren en de bloem mengen en kneed hier balletjes van. Deze kunnen nu aan de stoofpot toegevoegd worden en kan je 2/3 minuten laten meekoken. Proef af, en voeg zo nodig zout of peper toe. Eet ze!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten