vrijdag 5 november 2010

Spruitjes






Goeiesmiddags,


Tjaa, zomaar een vrijdags berichtje. En dan ook over Spruitjes... de groente waar menig kind van gruwelt. Als je ze te lang doorkookt zijn ze inderdaad erg melig en suf. Maarrrr, deze week heb ik geexperimenteerd. Let maar op!


Benodigdheden:

3 ons spruitjes

1 ui, gesnipperd

1 stengel bleekselderij, fijn gesneden

1 kleine salami worst, in kleine blokjes gesneden

1/2 rookworst, in kleine schijfjes gesneden (nadat deze eerst au bain marie is opgewarmd)

0,2ltr koksroom

1 eetlepel honing

1 eetlepel mosterd

1 eetlepel plantaardige olie

1 klontje boter

zout en peper.


Maak de spruitjes schoon, doe in water met een snuf zout. Kook de spruitjes net beetgaar (belangrijk - niet doorkoken). Giet de spruitjes af. Doe in een hapjespan de olie en de boter op een middelhoog vuur. Voeg de ui, bleekselderij en salami en bak het lichtbruin. Voeg hierna de spruitjes toe en laat 2 minuten meebakken. Dan koksroom, honing en moster toevoegen. Goed doorroeren en 3 minuten lekker laten doorpruttelen. Voeg de rookworst toe en op laag vuur zetten. Op smaak brengen met peper en zout.

Serveren maar! (Kan met puree en een bock biertje). Heel erg snel , makkelijk en lekker!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten